Z miłości do Natury

W Spiżarni Smaku wierzymy, że to, co proste i sprawdzone, jest zarazem najlepsze – nie zmienia się tych rozwiązań, które prawidłowo funkcjonują. Natura nie potrzebuje żadnych ulepszaczy, inwazyjnej ingerencji ani sztucznych wzmacniaczy, dlatego profil naszej działalności skupia się wyłącznie na ekologicznych uprawach i produktach. Szacunek do przyrody zaczyna się od pszczół, które traktowane są przez nas z należnym im szacunkiem i troską. Nasze pasieki znajdują się pod opieką wyspecjalizowanych weterynarzy, którzy to regularnie wystawiają pozytywne rekomendacje i opinie.

Producent miodów naturalnych

Fachu nauczyliśmy się poprzez poznawanie zachowań pszczół oraz kombinację nauki teoretycznej i praktycznej, więc nie będzie przesady w stwierdzeniu, że pszczelarstwo to główna część naszego życia. Wiedza przekazywana w naszych rodzinnych stronach z pokolenia na pokolenie od zawsze przeplatała się z nieustannymi obserwacjami świata roślin i zwierząt. Rozmowy z ludźmi, którzy cenią sobie tradycję i walory polskiego środowiska naturalnego w znacznym stopniu ukształtowały nasz pogląd na faunę i florę. Zbierane plastry miodu i przygotowane słoiki na nowo pozwala nam odkrywać szacunek do przyrody, przekazując te wartości Wam. Produkcja miodu to nie tylko nasza praca; to przede wszystkim zainteresowanie i pasja, którym pragniemy dzielić się poprzez ten złocisty smakołyk. Każda kropla miodu to połączony owoc pracy pszczelich rojów i wiedzy, którą skutecznie stosujemy podczas produkcji.

Spiżarnia Smaku to miejsce, w którym znajdziecie miody będące owocem pracy pszczoły i człowieka. Nie znajdziecie tu sztucznych zagęstników, konserwantów, wzmacniaczy smaku czy chemicznych dodatków. Każdy słoik wypełniony jest w stu procentach naturalnym, bursztynowo-złotym płynem pochodzącym z roślin leśnych i polnych. To zobowiązanie, które przed Wami składamy, tyczy się także miodów smakowych i zawierających dodatki. Tworząc kompozycje smaku, całkowicie rezygnujemy z ekstraktów, zamiast tego używamy realnych dodatków, takich jak maliny, kakao czy orzechy.